به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، یکی از ویژگیهای لایحه بودجه ۹۷ تکیه دولت بر افزایش درآمدهای مالیاتی است. نظام بانکی نیز به عنوان یکی از مهمترین بخش های اقتصادی از این قاعده مستثنی نبوده و در لایحه بودجه سهم بانک مرکزی و ۸ بانک دولتی از درآمدهای مالیاتی مشخص شده است.
بر این اساس مجموع مالیات پرداختی توسط بانک های دولتی و بانک مرکزی در لایحه بودجه ۹۷ بالغ بر ۶۲۴ میلیارد تومان پیش بینی شده و این در حالی است که بخش عمده ای از این مبلغ یعنی بیش از ۵۰۱ میلیارد تومان سهم بانک مرکزی است.
بانک مسکن یکی از دو بانکی است که در میان بانک های دولتی بیشترین مالیات را در بودجه ۹۷ به خود اختصاص داده و بر این اساس ۳۷.۵ میلیارد تومان مالیات برای این بانک پیش بینی است. همچنین برای بانک توسعه صادرات که ایفای نقش بانک صادرات-واردات ایران (اگزیم بانک) را بر عهده دارد نیز ۳۷.۵ میلیارد تومان مالیات در نظر گرفته شده است.
همچنین بانک های صنعت و معدن با ۲۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان، بانک ملی با ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، بانک سپه با ۷ میلیارد و ۵۰۰ هزار تومان، بانک کشاورزی با سه میلیارد تومان، پست بانک با ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و بانک توسعه تعاون با ۷۵۰ میلیون تومان مالیات در رتبه های بعدی این جدول جای گرفتهاند.
نظر شما